Direktlänk till inlägg 20 mars 2009

Och när allt gick så bra...så sägs resursen upp...

Av Anna - 20 mars 2009 14:25

Det är inte så att Jonathan blir utan resurs utan de säger upp alla elevassistenter för barn som inte har diagnos. Däribland Jonathans resurs eftersom de går efter turordningslista. Är hela samhället vridet idag? Vet de hur lång tid det kan ta och "skola in" någon ny? För att inte tala om att Jonathan ska känna sig trygg med en annan resursperson? Är det någon som är insatt i funktionshindret autism överhuvudtaget??? Dessutom är ju Jonathans resursperson fast anställd så han hamnar på en övertalighetslista och ska om möjligt tas in på annat ställe (vanlig förskola då antagligen) istället. Varför betraktas elevassistenter, de som har de tyngsta jobben, som hanterar de svåraste barnen, som ofta är de mest pedagogiska, längst ned på skalan - och kan lätt rationaliseras bort?! Jag är så arg, så arg.


Vi har formulerat ett brev till verksamhetschefen där vi ber att de ska ta hänsyn till intensivträningen som startats och också poängtera tryggheten för barn med de här funktionsnedsättningarna och resursens utbildning och nu erfarenhet av detta. Förödande, förkastligt och otroligt kortsiktigt. Medan jag/vi kämpar för Jonathans resurs så måste man börja tänka strategiskt på plan B. Kan någon annan av förskollärarna, som också fått information, ta över träningen och nya resursen vara i barngruppen den tiden? Måste jag gå ner i arbetstid mer för att göra mer av träningen själv? Vad kommer att krävas? När allting fungerade så bra så möts man av detta... Jag blir så in i själen trött och modstämd.


Anna

 
ANNONS
 
Ingen bild

Liza

20 mars 2009 19:58

jonathan har en duktig mamma som kämpar för sitt barn. hoppas att ni lyckas och att Jonathan får ha sin assistent som han behöver!

 
majsan67

majsan67

21 mars 2009 14:56

Jag orkar nästan inte bli arg längre. Är så förbannat uppgiven.
Det är bara att konstatera att alla människor inte har en självklar plats i samhället. Har man ett funktionshinder ska man utrotas, så enkelt är det. Så som vi kämpar för att alla ska bli accepterade och så gör dom så här..

www.palikavillkor.nu anlita advokaten. Hon är duktig och dessutom har hon själv ett barn med autism så hon vet precis vad dessa barn behöver.

Jag har en motion klar i mitt huvud hur vi kan få en förändring till stånd. Vi ska skriva ihop något i vår förening, men kanske kan den även skickas till regeringen.
Vi måste få till en statushöjning av assistenter, utan dom klarar vi oss inte, därför måste det ske som du säger nån form av lagändring.

Via LSS är det nog svårt, då många barn ändå skulle gå miste om den möjligheten eftersom inte alla kan ingå under LSS men ändå vara i stort behov av en assistent. Men helt klart är att det måste finnas en annan huvudman för assistenter. Som det ser ut idag är det godtyckligt för skolorna vem som kan få det stödet.

Hoppas verkligen ni kan få behålla er assistent, allt annat är otänkbart.

kram till dig

http://majsan67.blogg.se

 
annahelena70

annahelena70

22 mars 2009 10:36

Tack för ditt stöd Liza! Jag tror tyvärr att chanserna är små.
Majsan - du har så rätt. Jag har en arbetskamrat som är litet politiskt engagerad. Om han nappar på idén kanske han kan skicka in en motion till deras årsstämma? Vill du det?? Vem borde vara huvudman - Skolverket kanske?
Jättekram till dig - och vilken kamp du för!
Anna

http://annahelena70.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna - 25 januari 2017 20:25

Jonathan, 13, ville bara ha en tandkräm – då grep främlingar inhttp://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Kxj9o/jonathan-13-ville-bara-ha-en-tandkram--da-grep-framlingar-in    Från djupet av våra hjärtan <3 TACK!    ...

Av Anna - 14 februari 2016 16:07

  TANDOPERATION   Våra erfarenheter av utdragning av tänder eller operation av tänder för Jonathan har varit långt ifrån god.   Jonathan har gått hos Pedodontin, som är specialisttandläkare på sjukhuset för barn som har tandläkarskräck och/...

Av Anna - 31 december 2014 11:35

Jonathan fick världens bästa nyhet igår. Roller coaster tycoon World kommer ut våren 2015 till PC. Ser riktigt häftigt ut:https://www.youtube.com/watch?v=bkYDqYcyEU0   Ha ett riktigt Gott Nytt År allihopa Kram Anna ...

Av Anna - 29 november 2014 13:50

Det har varit en turbulent höst, som på ett sätt gått lättare än jag trodde - för jag befarade det värsta. All personal kring J byttes ut på skolan. T.o.m. hans resurs sedan 6,5 år tillbaka... Det finns mycket att säga om tillvägagångssättet, och d...

Av Anna - 23 augusti 2014 19:30

Follow my blog with Bloglovin

Presentation


Bloggen handlar om autism och IBT, intensivträning. 2010 gav jag ut Boken om Jonathan, en lång väg till diagnos autism
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9163371634

Fråga mig

26 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Annas Gästbok

Följ bloggen

Följ annahelena70 med Blogkeen
Följ annahelena70 med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se