Alla inlägg under maj 2009

Av Anna - 11 maj 2009 21:58

Jag grät ikväll. Av både sorg men också tacksamhet. Vi har ett oändligt kapital av människor som ställer upp för oss och framför allt för Jonathan. Nu ställer sig även förskolepersonalen bakom oss och har skickat ett fantastiskt brev till verksamhetschefen och vädjar att Jonathans resurs ska få vara kvar.


De skriver bland annat att träningen (IBT) varit till stor fördel för Jonathans utveckling. De hävdar att detta till stor del beror på att de som skött träningen på förskolan känner Jonathan mycket väl och har lärt oss att läsa hans signaler och därigenom har ett bra samspel med Jonathan. Till hösten, skriver de vidare, kommer de att få cirka 10 nya barn på avdelningen. För Jonathan, med diagnosen autism, är det extra svårt att hantera så många nya kontakter. En person som känner Jonathan väl kan lättare vägleda honom.


Om resursen (M) slutar på förskolan så är det inte bara en förlust för  Jonathan och oss i personalen utan även för alla andra barn som lärt känna och ser upp till honom. (Min kommentar - han är oerhört uppskattad även av de andra barnen och personalen).


Tårögd Anna

ANNONS
Av Anna - 9 maj 2009 22:03

IBT-träningens alla övningar löper vidare. På torsdagens behandlingsmöte så visade jag hur Jonathan tog ut 10 ord av ungefär 15 ord som låg framför honom på bordet. Sedan spelade vi det grovmotoriska spelet i en av Playhouse Disney-tidningarna. Det blev toppenbra!


De nya övningar vi fick var bland annat verb och ljudlotto. Nu ska jag bara försöka få tag på ett ljudlotto... Har försökt för andra gången att gå in på Sica:s sida www.sica.se för att försöka skapa ett kundkonto och det går inte. Ska ringa dit till veckan och se om man kan lägga en beställning via telefon.


På eftermiddagen i torsdags hade vi ett mycket positivt möte med andra familjer som tränade IBT med sina barn. Det var jättebra, men det var för digert program så vi hann inte prata så mycket sinsemellan. En av papporna föreslog att vi alla, inkl. våra barn med autism, skulle träffas hemma hos honom och att han skulle maila ut en inbjudan i början av sommaren. Låter fantastiskt kul - om det verkligen blir av! Hoppas på det! Vi hade såååå mycket att prata om...


På fredagen hittade jag en bra förstärkare också. Kändes bra - som en skivspelare med ljud och som man bytte tre skivor i - 10-14 låtar på varje skiva. Jonathan tyckte nästan den var fööör rolig ;-)


Kram på er


Anna

ANNONS
Av Anna - 5 maj 2009 21:37

Jag har tappat orken att skriva litet sedan det här med att Jonathans resurs ska bytas och hans engagerade, härlige resurs som är nu sägs upp. Det känns jättejobbigt faktiskt. Jag försöker hålla modet uppe, men det påverkar... Känns som att det kommer att ta tid innan nästa person är inne i detta och kan ta vid. Jag siktar på att gå ner i tid i augusti om det behövs. Mailade rektorn igår men hon vet inte mer - ska få besked i mitten av nästa vecka trodde hon... suck... 

I övrigt går Jonathan starkt framåt. I övningarna har de nu med andra barn ibland på dagis och det fungerar bra. Jonathan lär dem hur de ska göra - händer still ;-) Han är bara för härlig. I helgen som var så bestämde han att mamma skulle jobba igen. Jag tycker det är så roligt när han tar initiativet på det viset. Han har också kommit två morgnar under Valborgshelgen och velat att vi ska jobba i pysselboken (prick-till-prick, labyrinter, räkna föremål etc.).
 
I går roade vi oss med att sätta namn på olika saker hemma. Jonathans ordförråd blir större och större men han har vissa luckor. Så jag satte lappar med ord på olika saker - från TV till där mjölken (hans favorit...) i kylskåpet brukar stå. Det var kul och något som Jonathan uppskattade. Vi satte även ut namn på stolarna, som de gör på dagis, där vi i familjen brukar sitta. Jonathan fick välja bland cirka 10 ord och kunde direkt ta ut Jonathan, mamma och storebrors namn. Jättekul!! Dessa ord har vi använt:

Tiger        Björn       Lejon       Giraff       Ko           

Gris          Katt  

Hund        Docka      Bok          Penna      Sax          

Båt           Bil             

Tåg          Kniv         Gaffel      Sked         Nalle       

Röd          Gul            

Blå   Grön   Orange  Kylskåp   Mjölk    Ostbågar   

 Popcorn       Dörr         Garderob     TV        Byrå Säng        Bord        Stol          Dator  Sekretär                    Köksskåp       Tavla       DVD-spelare            Slott          Jonathan     Mamma     Pappa

Skriv ut eller kopiera in i Word och komplettera - färdigt för den som vill ha! Djuren och andra saker är sådant där han skulle begära ord till bilder i träningen.


Kram på er alla

från trött

Anna

Presentation


Bloggen handlar om autism och IBT, intensivträning. 2010 gav jag ut Boken om Jonathan, en lång väg till diagnos autism
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9163371634

Fråga mig

26 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Annas Gästbok

Följ bloggen

Följ annahelena70 med Blogkeen
Följ annahelena70 med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se