Direktlänk till inlägg 8 januari 2010

Potträning

Av Anna - 8 januari 2010 19:40

Från den 30/12 har vi pottränat Jonathan. Detta blev en utmaning!


Programmet säger att man ska gå på pottan var 90:e minut. Kommer det inget då så drar man ned det till 60 minuter och så fortsätter man var 60:e minut tills han gör något på pottan. Gör han på något annat ställe torkar man bara upp det och fortsätter var 90:e minut.


Vi hade en timmes samtal med vår psykolog, som tillhör teamet. Hon kom in speciellt från sin mammaledighet bara för det... Helt otroligt. Jag förvånas alltid över hennes entusiasm och energi för programmet! Det är härligt. Vi hade ställt några frågor till henne innan och svaret var att när vi ville så skulle vi sluta helt med blöjor, eftersom Jonathan vid försöket under hösten höll sig tills han fick en blöja till vilan på förskolan.


Så - vad hände den 30/12 när jag förklarade för honom att blöjorna var slut?! Tja, jag tog av blöjan på morgonen så sa jag att blöjorna var slut. Jag hade förklarat för honom dagen och kvällen innan, visat belöningsstegen med en stor Ben 10-flexitrax-bana som mål. Jag lämnade honom med mycket fjärilar i magen och mycket ombyteskläder till hans goe resurs på förskolan. Han skulle fixa detta sa han. När jag kom och hämtade Jonathan vid 16.30 hade han inte gjort något i pottan på dagis.


När vi kom hem såg jag hur nödig han var, men väntade tills han skulle gå igen vid 17.30 Det gick inte - kom inte någonting. Han blev desperat och sprang till byrån där jag förvarade blöjorna och sa att han ville ha blöja. Nej, sa jag, de där två blöjorna är till Disney on Ice, som vi ska på nu under helgen. Annars är blöjorna slut.


Efter maten var det dags för bad - dagen efter var det nyårsafton och vi skulle fira hos oss i år, med våra bästa vänner härnere som dessvärre separerat under hösten (men det är en helt annan historia...) och deras barn. Givetvis så kissade Jonathan i badet. Sedan blev det hans väg ut ur det hela - att propsa på att vi skulle gå ner till badkaret och där har han kissat sedan dess.


Han höll sig i två dagar med att bajsa, men sedan tryckte det på så. Vi gick till pottan och han hann inte sätta sig så jag tog ur pottinsatsen så fick han bajsa i den halvt sittande/halvt stående. Sedan dess har han bajsat så. Nu säger han - behöver pottan och så går vi dit och han bajsar på det viset.


Jag har prövat att han får sätta sig på pottan igen under den här perioden men varken hemma eller på dagis kommer det något på den pottan.


Så - hur gör vi nu?! Resursen på dagis är mer cool än vad jag är. Jag är ordentligt uppstressad över att han inte gör något i pottan på hela tiden på dagis och det gör ont i magen att tänka på att han måste hålla sig. Resursen säger att han ska försöka få i honom mer salta produkter och mer vätska nästa vecka när de är tillbaka på sin "vanliga" avdelning så att han måste få ut det... Jag vet inte om det fungerar.


Här hemma ska jag försöka lura honom när han står i badkaret och sätta dit pottinsatsen så att kisset kommer där. Jag har försökt en gång men då fick han ett mindre utbrott. Jag har också prövat det innan när han kommit från dagis.


Något som jag tror är bra är att toalettskräcken, fobin, lagt sig litet. Häromdagen kom jag på honom med att sitta och stoppa papper i toaletten och se när det spolades ner. Det är närmare än han tidigare någonsin gjort. Sedan har vi massor med leksaker på toa också... Jo, jag glömde att berätta att han är helt torr på natten!!! Det är jätteskönt!!!


Någon som har några idéer om potträning eller vår nuvarande situation - hör gärna av er och lämna en kommentar eller maila på jonathanmamma@hotmail.com


Jonathan tröttnade på mig nu när vi inte tränat på nästan två veckor och började träna med mig i förrgår (trettondagen) och jag fick poletter och välja vilken förstärkning jag ville ha.


Kram på er

Anna

 
 
Ingen bild

Anna-Karin

21 januari 2014 20:44

Jag vet inte alls om det hjälper er, men vår son (4,5 år med atypisk autism) kan hålla sig löjligt länge. Han hade några bakslag när vi började toaträna (som att tillfälliga förskolan varken hade liten toalett eller insats till toaletten!??) men nu går det bättre igen. Grejen med honom är att han väldigt sällan kissar på uppmaning. Sannolikheten att han kissar/bajsar ökar oändligt om han får känna efter själv. Undantaget är speciella situationer som "Kissa nu så vi kan ta på oss och åka med XXs traktor"

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna - 25 januari 2017 20:25

Jonathan, 13, ville bara ha en tandkräm – då grep främlingar inhttp://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Kxj9o/jonathan-13-ville-bara-ha-en-tandkram--da-grep-framlingar-in    Från djupet av våra hjärtan <3 TACK!    ...

Av Anna - 14 februari 2016 16:07

  TANDOPERATION   Våra erfarenheter av utdragning av tänder eller operation av tänder för Jonathan har varit långt ifrån god.   Jonathan har gått hos Pedodontin, som är specialisttandläkare på sjukhuset för barn som har tandläkarskräck och/...

Av Anna - 31 december 2014 11:35

Jonathan fick världens bästa nyhet igår. Roller coaster tycoon World kommer ut våren 2015 till PC. Ser riktigt häftigt ut:https://www.youtube.com/watch?v=bkYDqYcyEU0   Ha ett riktigt Gott Nytt År allihopa Kram Anna ...

Av Anna - 29 november 2014 13:50

Det har varit en turbulent höst, som på ett sätt gått lättare än jag trodde - för jag befarade det värsta. All personal kring J byttes ut på skolan. T.o.m. hans resurs sedan 6,5 år tillbaka... Det finns mycket att säga om tillvägagångssättet, och d...

Av Anna - 23 augusti 2014 19:30

Follow my blog with Bloglovin

Presentation


Bloggen handlar om autism och IBT, intensivträning. 2010 gav jag ut Boken om Jonathan, en lång väg till diagnos autism
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9163371634

Fråga mig

26 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Annas Gästbok


Skapa flashcards