Direktlänk till inlägg 22 januari 2010

Mer toaträning

Av Anna - 22 januari 2010 22:46

Att han nu kissat på toa klarar han utmärkt. På dagis när hans resurs kom vid 9-tiden drog Jonathan med honom till toaletten och sa - Kolla!!! Han var så stolt!!!


På eftermiddagen var vi till logopeden och fick roliga blåsleksaker. Ett flygplan som när man blåser i lagom speed så snurrar propellrarna, en liten pipa med basketbollkorg i ena änden och man blåser i andra änden - och en liten plastboll i korgen som när man blåser även där i lagom fart så får man bollen att hålla sig i luften. Sedan fick vi bitblock, som ska hjälpa honom att hitta rätt ställe i munnen för att hitta de olika ljuden. Den sista leksaken var en svårblåst visselpipa som man var tvungen att blåsa ganska hårt i för att det ska fungera. Det var verkligen jättekul grejer som vi fick ta med oss och träna med!!! Äntligen en toppenlogoped! (Ja, vi har jobbat med det ikväll - och Jonathan klarade att hålla bollen i luften i 4 sekunder!)


Vad tror ni Jonathan gjorde på kvällen, efter att vi varit till leksaksaffären och köpt det han ville ha?! Han satte sig på toalettstolen och försökte bajsa. Jag hade visat honom bilden (vi har ett bildschema på väggen vid toalettstolen) där en liten kille sitter och bajsar. Han var inte sen att prova, men det kom inget i toalettstolen. Han sa till mig att han var rädd att ramla ner. Då tog jag fram toasitsen, inköpt från Babybjörn sedan något år tillbaka. Satte på den och visade att den satt fast ordentligt (den är verkligen stabil!!) och han satte sig så nöjt där. Det har inte kommit något i toaletten och han använde sig av pottan på dagis i dag, men ändå... Det här trodde jag aldrig!!!


Sedan åkte vi på simskola ikväll och det gick såååå bra. Han hoppade från kanten för första gången. Vi har tränat så många gånger i trappen och han har hållt sig i den och gungat och jag har fångat honom. Och i dag klarade han att hoppa från kanten. Så småningom bad han mig backa och så skulle han hoppa själv. Inte ens när han halkade litet och fick huvudet under vattnet så slutade han. Bara upp på kanten och hoppa i igen. Simskolelärarinnan, som är ack så förstående, sa till oss att vi gärna fick stanna på sidan ett tag. Jonathan hade ju missat så många tillfällen efter tandoperation, magsjuka och förkylning.


Nu har han fått blodad tand på det också och ville att vi skulle åka igen i helgen. Helkul!!!


Och äntligen har vi fått igång en ny dator, som jag nu skriver på, efter att två att våra datorer kraschat. Bara trotjänaren på 7 år har hållit. Det är skönt att ha en underbart snabb dator att skriva på.


Ha en underbar helg. Jag ska ha en underbar helg med min underbara familj och fantastiskt duktiga Jonathan!!! Imorgon ska vi ha avlösare här och gå på bio med vår store son.


Kram på er


Anna

 
 
Ingen bild

Mormor o Morfar

24 januari 2010 07:15

Vilka kliv Jonathan har gjort!Jättekul!

 
Ingen bild

Annahelena70

24 januari 2010 14:01

TACK! Vi sa det, både jag och hans resurs - vad fort det gått ändå!!! Vi började 30/12 och nu går han redan på toaletten och kissar, igår gick han helt själv utan att säga till ens en gång.
Jättekram på er
Anna

 
Ingen bild

Evelina

24 januari 2010 20:23

jättekul, så trevligt att gå in här på bloggen lite då & då & se alla framsteg för det har han verkligen gjort

min kille har oxå gått på toa några få ggr helt själv utan att säga till, men här används ff blöjor till & från & alltid på nätterna

 
Ingen bild

Evelina

24 januari 2010 20:24

glömde fråga, vad han valde i leksaksaffären

 
Ingen bild

Annahelena70

25 januari 2010 19:38

Tack Evelina - kul att höra om din kille. Tycker ni gör fantastiska framsteg oxå!! Jonathan valde Musse Piggs klubbhus. Han älskar Musse och Playhouse Disney även om han är på väg över till annat. Just nu går Alla älskar Långben!
Kram på er Anna

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna - 25 januari 2017 20:25

Jonathan, 13, ville bara ha en tandkräm – då grep främlingar inhttp://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Kxj9o/jonathan-13-ville-bara-ha-en-tandkram--da-grep-framlingar-in    Från djupet av våra hjärtan <3 TACK!    ...

Av Anna - 14 februari 2016 16:07

  TANDOPERATION   Våra erfarenheter av utdragning av tänder eller operation av tänder för Jonathan har varit långt ifrån god.   Jonathan har gått hos Pedodontin, som är specialisttandläkare på sjukhuset för barn som har tandläkarskräck och/...

Av Anna - 31 december 2014 11:35

Jonathan fick världens bästa nyhet igår. Roller coaster tycoon World kommer ut våren 2015 till PC. Ser riktigt häftigt ut:https://www.youtube.com/watch?v=bkYDqYcyEU0   Ha ett riktigt Gott Nytt År allihopa Kram Anna ...

Av Anna - 29 november 2014 13:50

Det har varit en turbulent höst, som på ett sätt gått lättare än jag trodde - för jag befarade det värsta. All personal kring J byttes ut på skolan. T.o.m. hans resurs sedan 6,5 år tillbaka... Det finns mycket att säga om tillvägagångssättet, och d...

Av Anna - 23 augusti 2014 19:30

Follow my blog with Bloglovin

Presentation


Bloggen handlar om autism och IBT, intensivträning. 2010 gav jag ut Boken om Jonathan, en lång väg till diagnos autism
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9163371634

Fråga mig

26 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Annas Gästbok


Skapa flashcards