Alla inlägg under oktober 2010

Av Anna - 17 oktober 2010 16:36

På min vän Lindas blogg (http://21.appelklyftig.com/) så har det varit en tävling om Boken om Jonathan. Vinnare blev Aneta: http://bara-livet.blogspot.com/

Ett STORT GRATTIS till Aneta! Tacksam om du ser detta - maila adressen till jonathanmamma@hotmail.com


Många varma kramar


Anna

ANNONS
Av Anna - 12 oktober 2010 21:06

Med glädje, efter många timmars jobb med att få det någorlunda rätt i Vulkans mallar, så kan jag berätta att min och Irenes bok "Intensivträning i praktiken för två pojkar med autism" nu är publicerad på Vulkans hemsida!!


Länk: https://www.vulkan.se/Presentation.aspx?itemid=48958


Kram till er alla och stort tack till er som bidragit med era tips!


Anna

(och Irene)

ANNONS
Av Anna - 8 oktober 2010 17:14

Vi har varit och inhandlat vispar till trummorna så vi åkte till stadens stora Musikaffär. Jonathan älskade verkligen trummorna och tittade storögt på alla trumset och digitala trumset där.. Jättekul att se hur han lyfter blicken och tar in.


Slagverkslektionen gick jättebra! Det är så roligt att se Jonathans intensitet och hur han verkligen tar in allt och är fokuserad av egen kraft. Sedan är det ju inte alltid lätt att få med honom på nya övningar, men idag fick han med visparna vara ett lejon som smög efter mat. Det gick jättebra.


Det är så fantastiskt roligt att ha hittat ett fritidsintresse som han älskar.

Ikväll ska vi se Idol allihopa - hur länge barnen sitter kvar vet jag inte men men... Jonathan har hittat en ny favoritlåt på Vidzone (musikprogrammet i PS3-konsolen - mycket trevligt där man kan se musikvideos, litet som Spotify men med videos - super). Det här är hans favorit (här länkat från You Tube):

http://www.youtube.com/watch?v=uCguMx8OO7U


När Jonathan var bebis så somnade han till Gary Moore och denna härliga gitarrspelande artist, Santana.


Roligt när även detta börjar ta form - han hittar sin musik. Det jobbiga är att man får höra samma låt i timtals, men det tillhör ju autismen ;-) Bra när det är en låt man själv gillar i alla fall...


Ha en underbar helg allihop

Anna

Av Anna - 7 oktober 2010 16:22

Jonathanboken har nu seglat upp på bästsäljarlistan på Vulkan.se igen ;-) En organisation, lokalförening, har hört av sig om intervju och kommer ev. att publicera det i nästa nummer av deras lokaltidning  


Tyvärr har jag inget mer besked om Bok 2 - Intensivträning i praktiken - får inte kontakt med Vulkans kundtjänst. Postar ett meddelande här så snart jag vet vad som är fel med omslaget...


Vi har varit uppe på handledningsmöte idag. Allt går så bra med Jonathan och nu är vi i utfasningen av intensivträningen. Känns både bra, eftersom det gått så bra, och litet jobbigt - vi har haft så underbart mycket stöd av dessa människor. Spec.pedagogen hade ev. en idé om att para ihop Jonathan med en annan liten kille i intensivträningen som också gillar musik :-) Så roligt det vore.


Idag är jag hemma igen med en febrig Jonathan - han har fått vara hemma hela veckan - det vill inte släppa... Hoppas på en bättre dag imorgon.


Kram på er


Anna

Autism · IBT
Av Anna - 7 oktober 2010 09:11

Vulkan.se har de publicerat en intervju med mig på deras blogg:

http://www.vulkanmedia.se/bloggnavet/


"

Intervju med Anna Sandström

2010-10-06

Boktitel: Jonathan - (inte) som andra barn?
 
 
Berätta om din bok!
 
Boken är skriven under den tiden som vår Jonathan retarderade, tappade sitt språk och hur vi senare började hitta tillbaka till kommunikation och ett språk för honom. Jag har skrivit under nästa hela processen som sedan ledde fram till att Jonathan fick sin diagnos, autistiskt syndrom, vid nästan 5 års ålder. Del 1 av boken är en beskrivning av Jonathans historia fram tills dess att han fick sin diagnos och började intensivträning på habiliteringen. Del 2 av boken är personliga tips, idéer och metoder som jag hittat under vägen. Boken har också mycket länkar till bra internetsidor, bra böcker och övrigt som man kan ha nytta av under utredningstidens gång.
 
Hur kom boken till? Var det en färdig idé eller växte den fram under skrivprocessen?
 
Jag skrev den bok jag skulle ha velat ha under den tid som Jonathan utreddes för autism - utredningarna tog åratal (2,5-3 år) innan det var klart.
Under den tiden hade vi ingen hjälp direkt och jag fick söka mycket material och läsa om metoder själv.
Därför var det viktigt för mig att dela med mig av det bästa som jag hittat, vilket del 2 i boken handlar om... osv"

 

Gå jättegärna in och läs själva!!!


Bok 2 håller vi på att redigera omslaget på  - så fort det är klart kommer den att ges ut på Vulkan också ;-) För den som vill så kan ni gå in och provläsa och se omslaget (som vi EJ är klara med...) på:

https://www.vulkan.se/Presentation.aspx?itemid=45819


Kram alla

Anna

Av Anna - 2 oktober 2010 14:29

Hej hopp allihopa!!!

I går eftermiddag var Jonathan på trumlektion igen. Idag bättre organiserat och Jonathan hoppade in där med glädje!!! Hur det är ser ni här:

http://www.youtube.com/watch?v=77U3syc0qXs


Under samma rubrik finner ni ett klipp när Jonathan spelar bowling, förra helgen, på bowlingkalaset för hans kompis E:

http://www.youtube.com/watch?v=I-gE4i-2Pyg&playnext=1&videos=eeactiJ1WX0&feature=mfu_in_order


Gällande intensivträningen så ställde vi in behandlingsmötet i fredags för att det inte skulle bli två möten för Jonathan samt att vi bägge, jag och Jonathans resurs, att han ska lägga krutet på skolarbetet. M, Jonathans resurs, säger att han givetvis övar de övningar vi fått men att han lägger mest tid på skolarbetet för att Jonathan ska behärska det. Rätt eller fel, jag vet inte?! Nästa vecka har vi handledning och vi får väl höra vad de tycker då, antar jag. Det finns ju inget som hindrar att man tränar bägge heller, men vilket fokus är viktigt?!


Idag var Jonathan med pappa på förmiddagen. Jag blev tillsagd att ha caféet tillsammans med några andra för att fotbollsföreningen har cup och heldag hela dagen idag. Storebrors lag gick det riktigt bra för - de gick till semifinal. Pappa, Jonathan och storebror gick ned till  deras första  match började kl. 11. Jonathan fick en del strips som blev över från fotbollsskolans elever som alltid får  hamburgare och  strips vid deras avslutning med cupen. Sedan kom han in till mig i cafeterian och satt i en soffa. Han fick köpa två bullar att äta.


Strax efter 12 var mitt pass slut och jag och Jonathan åkte hem. Han var så gullig och  spelade dator en stund och jag fick sova i soffan. Detta efter vi gosat en stund och tittat litet  på film... Han har  blivit så himla mysig Jonathan. Jag kommer fortfarande ihåg den tid när man inte fick gosa med honom - när han skulle sova fick jag hålla i hans händer men inte närmare än så... Ändå har han alltid varit närmast mig. Nu är han otroligt go. När vi gick från skolan i  fredags på väg mot bilen stannade han två ggr framför mig och skulle pussa mig på munnen. Gosekillen min!


I övrigt känns allting sååå bra  med Jonathan. Jag behöver väl inte berätta att han vill åka och bowla igen, och vi ska åka hela familjen imorgon em.


Kram

Anna

Autism · IBT

Presentation


Bloggen handlar om autism och IBT, intensivträning. 2010 gav jag ut Boken om Jonathan, en lång väg till diagnos autism
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9163371634

Fråga mig

26 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Annas Gästbok

Följ bloggen

Följ annahelena70 med Blogkeen
Följ annahelena70 med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se