Alla inlägg under mars 2011

Av Anna - 5 mars 2011 11:00

Utvecklingsbedömning del 2 genomförde Jonathan i fredags. Det började med att när vi kom till habiliteringen så sa Jonathan att han behövde bajsa. Eftersom han fortfarande inte lärt sig att gå på toaletten och bajsa så frågade jag om de hade någon sittpotta - de hade bara en liten potta men Jonathan vägrade den... Psykologen kom bara sekunder efter så hon frågade om vi hade långt eller om vi kunde åka hem med honom och bajsa och sedan komma tillbaka. Hon hade inget inbokat efter honom så det gick bra för henne. Så skönt. Så Jonathan fick åka hem och bajsa och sedan var allting mycket lättare :-) Tillbaks på habiliteringen en halvtimme senare och hoppsa-steg in till jobba-rummet!


Jag tyckte det gick jättebra på vissa moment, som frågor där han skulle kryssa i ja och nej, logik i mönster samt svara på saker hon tänkte på och beskrev som han skulle gissa vad det var. Det som inte gick alls var att beskriva vad man gör med en cykel och alla varför-frågor.


Igen hade psykologen ett stort tidtagarur, av den gammaldags sorten som tickar. Jag såg igen hur stressad Jonathan blev av den och jag vet ju att det finns andra sätt att mäta tid som varken låter eller som man kan göra mer diskret. Litet oprofessionellt tycker jag faktiskt att det är. Jag känner att jag måste ta upp det här på mötet nästa vecka när vi ska få återgivning.


Håll tummarna för Jonathan att allt gått bra. Jag önskar och hoppas att det inte ska visa att han har utvecklingsstörning. Jag tycker han är så smart och så bra, har utvecklats mer än jag någonsin kunnat drömma om, så jag hoppas att det även visas i dessa test... Men jag är litet skeptisk - så mycket har att göra med att prata och där har han stora problem pga dyspraxi. Ibland kan jag känna att det är mer än dyspraxi eftersom han inte hittar orden. Frågar man en utförlig fråga som det ska vara ett "lätt" svar på, som ja, nej eller ett ord så klarar Jonathan det utmärkt. Men när han själv ska hitta orden så är det som att han inte kan uttrycka det, inte få fram det. Ja, ja - vi får fortsätta träna bara. Jag har en tid hos logopeden på tisdag och tänkte jag skulle ta upp det med henne när vi har överlämning sedan.


Som belöning efter utvecklingsbedömningen så åkte vi till Leos lekland igen. Här kommer några kort från gårdagen.

   

     

     

De här två fotona har Jonathan tagit själv från längst upp på den grön-gul-blåa rutschkanan

          


Idag har Jonathan beställt badhuset så efter lunch blir det badhuset nästa. Den här gången åker Dominic och en av hans kompisar med också :-)


Kram alla

Anna

ANNONS
Av Anna - 1 mars 2011 18:16

Ni som läst boken om intensivträning i praktiken kanske kommer ihåg Edvin? Irene, som jag skrivit första boken med och ska skriva andra boken med fortsättnings/avancerade övningar med skickade mig de här bilderna - ett annorlunda sätt att träna färger:

      

Irene beskriver det så här:

Här kommer ett exempel på hur vi har tränat färger.


Sjukgymnasten tyckte att vi skulle skaffa en stor gympaboll till Edvin att träna sina armar på. Ligga och rulla och ta emot sig i golvet.


Den har kommit till nytta på flera sätt. Bland annat så är han så motiverad när jag bad honom att lägga en viss färg på bollen, blir det rätt så slår jag till bollen så att den studsar högt upp och färgbilden flyger iväg. Så kul!!!


Kreativt sätt att jobba - det ska vara KUL också :-)


Sedan har de jobbat med bokstäver och Edvin har lärt sig att skriva sitt namn:

    


Det är fantastiskt att se sina barn utvecklas! Irene - du gör ett fantastiskt jobb!


Själva håller vi på med 

Alga Fem Myror Bokstäver

som man bl.a hittar hos Dodde.se

http://www.dodde.se/alga-fem-myror-bokstaver.html


Till det så har vi framme den välanvända bärbara lilla DVD-spelaren (som man också kan ha med vid väntetider hos diverse vårdinstanser) och spelar Fem Myror-filmerna :-) Det har varit bra träning idag!


Kram alla

Anna

ANNONS

Presentation


Bloggen handlar om autism och IBT, intensivträning. 2010 gav jag ut Boken om Jonathan, en lång väg till diagnos autism
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9163371634

Fråga mig

26 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Annas Gästbok

Följ bloggen

Följ annahelena70 med Blogkeen
Följ annahelena70 med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se