Direktlänk till inlägg 13 augusti 2011

Behandla autism

Av Anna - 13 augusti 2011 10:29

Föräldraskap är en plikt, vilket kommer att kräva dig att lära och utveckla nya färdigheter i alla led. Och detta förutsätter en större höjd om du är föräldraskap ett autistiskt barn. Barn med autism inte kan hitta ett sätt att uttrycka sina behov eller känslor. Och folk runt omkring dem inte kan sond djupare in i deras "väl inhägnad" sinnen! Men hur kan livet gå vidare utan någon social interaktion eller kommunikation? Uppmuntra ditt autistiskt barn att engagera sig i lek-aktiviteter kan hjälpa honom att övervinna detta meddelande gap över tid.

Treating Autism the Game Way!

Hålla din autistiska barn som deltar under en längre tid är verkligen en uppgift och en utmanande upplevelse. Det finns sätt som kan hjälpa ditt barn att engagera sig aktivt i spel och roliga spel. De flesta autistiska barn visar intresse för musik och olika ljud. De älskar också att vara fysiskt aktiva. Det är viktigt att hitta åldersanpassade leksaker och spel till din autistiska barn som kan hjälpa honom utveckla färdigheter inom området interaktionsdesign, umgås med kamrater och reagera på andra.

Lämpliga spel för ett autistiskt barn (upp till 2 år)

 • Olika konsistens bollar kommer att hjälpa ditt barn lära sig att plocka upp bollen, utforska texturer, kasta och fånga.
 • Låt honom leka med bubblor och det kan vara en utmaning för honom att spränga dem också.
 • Stapling leksaker hjälpa till att bygga ett barns öga-hand koordination och tillåta honom att identifiera olika former och storlekar. Dessa leksaker kommer också att lära honom att ordna saker i fallande och stigande ordning.
 • Block kan hålla ditt barn sysselsatt i timmar. Han kan finna ett verkligt intresse stapling och skapa strukturer.
 • Stora lastbilar, vagnar och andra åkbara fordon kan vara roligt för ditt barn som de kommer att tillåta honom att utforska sin omgivning.

Lämpliga spel för din autistiskt barn (från 2 till 4 år)

 • Pussel ska bli intressant för ditt barn när han kommer att gilla matchande objekt.
 • Ge honom färger och olika former för att matcha.
 • Musikaliska leksaker som kan spelas är till hjälp för att förbättra sin motorik. Hearing olika ljud kommer att hjälpa honom att skilja mellan dem.
 • Gift ditt barn en trehjuling med handtag tryck. Den ger en känsla av oberoende till barnen. Hjälp honom att styra den.
 • Barn fortsätter att älska att spela med block även när de blir äldre. Det ger dem möjlighet att skapa olika strukturer på ett innovativt sätt.
 • Uppmuntra ditt barn att använda "dra och ta bort" styrelser. Förskolebarn älskar att rita och ett drag-och-radera ombord kan bidra till att stimulera deras fantasi och motoriska funktion.
 • Ge honom sand, målarfärg, kritor och pärlor att göra det möjligt för honom att utveckla sin motorik och att utforska sin kreativitet.
 • Köp honom uppstoppade djur och dockor. Dessa kan verka som keliga följeslagare för ditt barn.

Lämpliga spel för ett autistiskt barn (över 5 år)

 • Köp honom tangentbord spel. Programmet som gör ditt barn att använda ett tangentbord och en dator monitorcan undervisa honom om orsak och verkan och kan tillåta honom att experimentera med tekniken.
 • Involvera honom med brädspel. Enkel, åldersanpassad brädspel som "Connect 4" är ett utmärkt sätt att engagera autistiska barn att leka med andra.
 • Motivera honom att engagera sig i konsten aktiviteter. Konst aktiviteter som teckning eller inrätta ett staffli kommer att njuta av din autistiska barn.
 • Spelar utanför är ett annat bra sätt att hålla ett autistiskt barn inblandade med andra.Lekplatser med rutschkanor, gungor och saker att klättra är särskilt populära.
 • Ge honom ett halsband för beading.
 • Låtsas spela kan också vara kul med dockor, hus docka, kök lek och fester te.

Se till att du håller ett öga på ditt barns speltid och leksaker. Se till att leksakerna inte är vass, vassa eller spetsiga. En leksak eller ett spel som börjar som en fascination för ett autistiskt barn kan snabbt bli en dominerande besatthet, en karakteristisk autism symptom. Så det är ditt ansvar att ange några tidsgräns för ditt barns lek och att låta honom utforska olika sätt att ha roligt.

VIKTIGT: Detta är en maskin som översatt sida som tillhandahålls "i befintligt skick" utan garanti. Maskinöversättning kan vara svårt att förstå. Se den ursprungliga engelska artikeln när så är möjligt.Read more: http://www.lifemojo.com/lifestyle/behandla-autism-spelet-way-127312317/sv#ixzz1UtdgBMsb

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna - 25 januari 2017 20:25

Jonathan, 13, ville bara ha en tandkräm – då grep främlingar inhttp://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Kxj9o/jonathan-13-ville-bara-ha-en-tandkram--da-grep-framlingar-in    Från djupet av våra hjärtan <3 TACK!    ...

Av Anna - 14 februari 2016 16:07

  TANDOPERATION   Våra erfarenheter av utdragning av tänder eller operation av tänder för Jonathan har varit långt ifrån god.   Jonathan har gått hos Pedodontin, som är specialisttandläkare på sjukhuset för barn som har tandläkarskräck och/...

Av Anna - 31 december 2014 11:35

Jonathan fick världens bästa nyhet igår. Roller coaster tycoon World kommer ut våren 2015 till PC. Ser riktigt häftigt ut:https://www.youtube.com/watch?v=bkYDqYcyEU0   Ha ett riktigt Gott Nytt År allihopa Kram Anna ...

Av Anna - 29 november 2014 13:50

Det har varit en turbulent höst, som på ett sätt gått lättare än jag trodde - för jag befarade det värsta. All personal kring J byttes ut på skolan. T.o.m. hans resurs sedan 6,5 år tillbaka... Det finns mycket att säga om tillvägagångssättet, och d...

Av Anna - 23 augusti 2014 19:30

Follow my blog with Bloglovin

Presentation


Bloggen handlar om autism och IBT, intensivträning. 2010 gav jag ut Boken om Jonathan, en lång väg till diagnos autism
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9163371634

Fråga mig

26 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Annas Gästbok

Följ bloggen

Följ annahelena70 med Blogkeen
Följ annahelena70 med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se