Direktlänk till inlägg 24 november 2012

Föreläsning Alternativ behandling av autism

Av Anna - 24 november 2012 10:00

En kväll den här veckan var jag på en intressant föreläsning om Alternativ behandling av autism.
Föredragshållare var Susanne Davidsson. Hon och hennes son fanns med i boken "Barnet i glaskulan" av Birgitta Rubin.

Temat var alternativ behandling av autism och jag tror vi alla som var där fick oss en tankeställare.


Jag har inte pratat med någon om mina tankar om mat, begränsningen av mat, kosttillskott och hur det kan alternera och ändra vissa beteenden. För första gången hörde jag någon som pratade om detta och kände också att jag inte var ensam om detta. Jonathan, min son, har ju länge varit en kille som ätit väldigt litet och mycket begränsat, s.k selektivt ätande. Jag har själv använt kosttillskott från att jag var i ungdomen, fick tipset om E-vitamin mot finnar när jag var 14 år bl.a Så jag insåg efter ett par år med Jonathans begränsade intag, som aldrig innehållit varken frukt eller grönsaker, att han måste få brist på många näringsämnen. Så jag började med multivitaminer/mineraler från främst Fitline. Därefter läste jag mycket om rätt kost vid autism, men eftersom Jonathan aldrig haft problem med magen och haft så begränsad repertoar av mat så har jag alltid haft inställningen att jag vill inte sätta honom på en sån diet. Den diet som förespråkas är gluten- och kaseinfri kost (GFCF).


Jag har fått tips under åren av andra föräldrar. Som tipset om omega-3-fiskolja, Eye-Q, som gjorts studier på barn med ADHD. Av en mamma fick jag tipset att fortsätta med AD-dropparna som barn får när de är små. En annan rekommenderade magnesium (epsomsalt) som man tillsatte till badvattnet för bästa upptagningsförmåga - vilket gjort hennes son lugnare.


Jag läste en forskningsrapport för ett tag sedan om studier som gjorts på ämnet, kosttillskottet, Glutathion i samband med autism:
http://www.americanhealthcarefoundation.org/Autism-md/GSH.cfm
och läste också fantastiska historier om barn som blivit bättre med både tal/språk och mer fantasifulla lekar och med andra barn.


Jag hittade för ett drygt år sedan en bok på nätet som heter "Special Diets för Special Kids" 

http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=1935274120

I slutet av boken finns det ett appendix, tabeller med vilka uttryck av autismen som ens barn har, och vilket kosttillskott som kan hjälpa. Den bokens tips hade även Susanne Davidsson använt sig av, tillsammans med homeopatisk medicin.


Susanne Davidsson har idag en son som inte bara är social, går i vanlig skola, har många vänner och klarar skolarbetet bra, utan har inte längre en autismdiagnos. Det är helt fantastiskt. Han hade diagnoserna infantil autism och utvecklingsstörning och det finns det enligt Susanne och hennes man inga spår av idag.


Vi fick massor med tips och länkar av henne. Dessvärre var det hennes sista föreläsning om detta men hennes historia och de flesta av de tips vi fick kan ni hitta i hennes bok ":

Autism ett nytt hopp
 

Kan beställas bl.a på Vulkan.se eller adlibris.se
SE länk här: http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9163385457


Susanne har nu själv slutat som homeopat, men den homeopat hon lämnat de flesta av sina klienter till fanns med på mötet.


Jag har tidigare inte berättat mycket om de kosttillskott jag prövat till Jonathan, men jag kan säga att jag prövat fler än de som jag beskrivit ovan. Jag har läst på mycket om vart och ett jag provat, prövat det några veckor/en månad på Jonathan och sedan tagit bort det och sett om det gett någon effekt. Vid ett par tillfällen har min käre make sagt till mig - "Vad du nu än gett honom som du tagit bort eller slut, ge honom det igen!" när Jonathan retarderat ordentligt när jag tagit bort det. Omega-3 kommer vi t.ex aldrig att sluta med. Efter bara 3-4 dagar när jag drog bort det, så klättrade Jonathan bokstavligen på väggarna...


Ni som läser detta får ha den tro ni vill, men jag personeligen tror definitivt att vissa tillskott har effekt. För mig finns det ingen tvekan om det, men som allt annat så tror jag det är högst individuellt.


Kram alla och ha en underbar helg

Anna

Autism · Mat
 
 
Ingen bild

M o P

26 november 2012 09:21

Bra analyser ang.tillskott.Intressant det där AD vitamin därför att tillskott av D är nyttigt för oss flesta under mörka vintermånader!
Kram P

 
Ingen bild

Maria

30 november 2012 11:07

Låter spännande och bra. Tänker att det säkert är olika vad varje barn har behov av. Vi provade Omega-3/6 (där förhållandet är det viktigaste mellan dem) men det hjälpte tyvärr inte vår son. Han älskar dock lax med romsås (!) så han har förmodligen inte den bristen. Det säger studierna också. Att bara vissa barn har en effekt av dessa. Därför tycker läkare på BUP att det kan vara idé att testa det under en tremånaders period och se. Man behöver inte fortsätta om det inte hade någon effekt. De föreslog Efalex (som kom först)och sedan Eye-Q, för att det ska bli rätt proportioner.
Har du någon uppfattning om vilka kosttillskott som gäller vid Asperger syndrom och ADD eller AHDH? Handlar boken mest om Autism eller gäller det för alla NPF-diagnoser? Vet inte om boken är något för oss. Tacksam för råd! Mvh Maria

 
Ingen bild

AnnaHelena70

30 november 2012 20:42

Hej Maria!
Autism ett nytt hopp-boken handlar om autism främst. Special Diets för Special Kids tycker jag gäller för de andra diagnoserna också. De har ju i tabellerna med bl.a hyperaktivitet etc.
Kram
Anna

 
Alternativet

Alternativet

4 juni 2013 18:25

Hej,
Skoj att läsa ditt inlägg. Jag gillar alternativa behandlingar.Kosttillskott tror jag absolut är en av beståndsdelarna när man tillämpar alternativa metoder.

Ha en bra dag

http://91.146.104.209/~janaudi/alternativa-behandl

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna - 25 januari 2017 20:25

Jonathan, 13, ville bara ha en tandkräm – då grep främlingar inhttp://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Kxj9o/jonathan-13-ville-bara-ha-en-tandkram--da-grep-framlingar-in    Från djupet av våra hjärtan <3 TACK!    ...

Av Anna - 14 februari 2016 16:07

  TANDOPERATION   Våra erfarenheter av utdragning av tänder eller operation av tänder för Jonathan har varit långt ifrån god.   Jonathan har gått hos Pedodontin, som är specialisttandläkare på sjukhuset för barn som har tandläkarskräck och/...

Av Anna - 31 december 2014 11:35

Jonathan fick världens bästa nyhet igår. Roller coaster tycoon World kommer ut våren 2015 till PC. Ser riktigt häftigt ut:https://www.youtube.com/watch?v=bkYDqYcyEU0   Ha ett riktigt Gott Nytt År allihopa Kram Anna ...

Av Anna - 29 november 2014 13:50

Det har varit en turbulent höst, som på ett sätt gått lättare än jag trodde - för jag befarade det värsta. All personal kring J byttes ut på skolan. T.o.m. hans resurs sedan 6,5 år tillbaka... Det finns mycket att säga om tillvägagångssättet, och d...

Av Anna - 23 augusti 2014 19:30

Follow my blog with Bloglovin

Presentation


Bloggen handlar om autism och IBT, intensivträning. 2010 gav jag ut Boken om Jonathan, en lång väg till diagnos autism
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9163371634

Fråga mig

26 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Annas Gästbok


Skapa flashcards