Fråga mig

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Fråga


 

Besvarade frågor

 
Ingen bild

Malinspralin

23 augusti 2012 01:13

Hej har precis fått diagnosen atypisk autism med generell språkstörning på våran son Samuel, läser nu i din blogg ang IBT! Blir jätteintresserad då jag redan jobbat lite så med Samuel sedan han började komma igång igen vid 2 års ålder. Jag lägger ca 1-2 timmar/dag på att träna på olika sätt med Samuel för att få igång hans tal. Men känner också att jag skulle behöva mer hjälp hur man går tillväga, jag tror starkt på att IBT skulle vara något för oss då vi redan märkt stora framsteg hos Samuel. Min fråga till dig är nu hur kommer man i kontakt med någon som kan hjälpa oss med IBT? Mvh Malinspralin

Anna

23 augusti 2012 19:40

Hej!
Det ser litet olika ut i landet. Uppsala och Stockholm är rätt lätt, VG-regionen också, sedan finns det på flera landsting också numera. Du får gärna kontakta mig privat, maila mig på jonathanmamma@hotmail.com så får du mitt telefonnummer eller om du vill maila oss emellan.
Kram
Anna

 
Ingen bild

eva strömberg

30 april 2012 21:28

Hejsan!

jag söker information ang ABA-träning. Arbetar man med det på barn med högfungerande autism /aspergers? Sonen är 11 år.

Vänligen
Eva strömberg

Anna

1 maj 2012 09:21

Hej Eva!
Som det ser ut idag i Sverige så erbjuder man det bara till barn under 6 år i de flesta landsting. Om du bor i Stockholmsområdet kan du ta kontakt med Banyancenter och höra dig för om de tar äldre barn också. Här kallas det KBT-träning i privat regi. Vår fantastiska psykolog i IBT-teamet (ABA-träningen vi gjorde via habiliteringen) fick jag höra har precis slutat och öppnat privat klinik i Göteborg. Är du i närheten av Göteborg kan jag med varm hand rekommendera henne. Maila om du vill ha kontaktuppgifter i så fall. Vill inte lägga ut det här. Mail: jonathanmamma@hotmail.com

Jag har också kontakt med den sista specialpedagog vi hade i teamet som har litet tankar på att jobba med äldre barn och barn med andra diagnoser än autism. Hon bor utanför Borås. Jag kan också varmt rekommendera en mamma i Göteborg som utbildat sig till specialpedagog. Hon har gjort ABA-träning med sin son. Hon har också privat verksamhet och jag kan vidarebefordra dina kontaktuppgifter till henne.

I övrigt är man hänvisad till egen litteratur. Jag har hela IBT-programmet i boken "Intensivträning i praktiken för två familjer med autism". Jag håller på med en fortsättning på den boken, med mer avancerade övningar och fortsättningsövningar, men har inte kommit så långt.
Andra böcker i ämnet är Gun-Louise Lyréns Lära att lära och en till bok i det ämnet. Sedan den främsta på engelska är "Let me hear your voice" av Catherine Maurice! Fantastisk bok.

Kram och maila gärna så kan vi "prata" mer privat om olika möjligheter
jonathanmamma@hotmail.com
Anna

 
Ingen bild

Rebecka

30 mars 2012 21:12

Hej, jag undrar lite om det här med ABAträning som du skriver om (IBT) vår son har blivit diagnosticerad med ADHD, autismliknande tillstånd och trotssyndrom. När det kommer till autismproblematiken har han mest problem inom de sociala bitarna, de sk. centeral coherence och Theory of mind. Han fick sina två första diagnoser i juni förra året och nu för bara några veckor sen fick jag läkaren att förstå och därigenom även lägga till trotssyndrom, även om han inte kallar det ODD i läkarutlåtandet.

Min fråga är väl om IBT fungerar även på vår son, eller om det krävs svårare autism... eller alltså?? eh, jag vet inte hur jag skall uttrycka det. Han är 5,5år idagläget och går upp i nollan till hösten.

Vad bör jag tänka på, grundskolan har redan signalerat att de inte är så pigga på att ge honom en resursperson på heltid (vilket jag tror han behöver eftersom han i de bästa av världar har kass impulskontroll och om han krisar, vilket han gör lätt saknar det helt...) men som sagt var, jag kan bråka med skolan om jag måste. Men ju bättre rustning jag har inför sammandrabbningen dessto bättre. Känner jag.

tacksam för svar/ R

Anna

30 mars 2012 22:05

Hej Rebecka!
Jag tror att IBT passar såväl lättare som svårare autism. Min son har inte heller den svåraste varianten av autism, om än tillräckligt för att få autism-diagnos och inte autismliknande tillstånd. Det handlar om, som i alla metoder, intensiv träning men framför allt engagemang och entusiasm. Sedan kan jag känna att IBT har sina begränsningar - t.ex vad gäller den sociala träningen även om vi mot slutet fick ett par såna övningar också.

Jag tycker du ska kräva en resursperson på heltid. Jonathan hade en jättebra rektor i förskolan och vi har haft en resurs på heltid sen han var 3,5-4 år! Det är jätteviktigt att din son får så mycket träning som möjligt innan skolan också och att du, om ni ska köra IBT, får bra stöd från förskola/skolans personal.

Kram och lycka till
Anna

 
Ingen bild

isabelle

17 januari 2012 12:25

hej jag skulle jättegärna vilja köpa vårdbidragsboken till rabattpris av dig hur gå jag tillväga? min mail isa-bell@hotmail.se

Anna

17 januari 2012 18:34

Hej Isabelle!
Jätteroligt att du vill köpa Vårdbidragsboken. Du har nu ett mail väntandes på dig med uppgifter.
Ha en bra dag!
Anna

 
Ingen bild

Jenny Strömquist

11 januari 2012 08:57

Hej Anna! Skulle jättegärna vilja köpa boken om vårdbidrag av dig:)För rabbeterat pris. Med vänliga hälsningar Jenny Strömquist. Ps: du kan väl mejla mig på jenny.s@netatonce.net så jag vet hur vi ska gå till väga. tack på förhand

Anna

11 januari 2012 17:23

Du har strax ett mail om hur man går tillväga. Kort sammanfattat så mailar du mig din adress och jag skickar bok och faktura (30 dagars betalningstid) till dig - å det snaraste! MVH Anna

 
Ingen bild

ammieblue@gmail.com

13 december 2011 18:07

Hej ! Jag skulle så gärna vilja köpa vårdbidragsboken av dig. Jag Har tidigare beställt dina böcker från vulkan men leveranstiden är för lång. Hur gör jag för att köpa av dig ? mvh ammie

Anna

13 december 2011 19:14

Hej Ammie!
Vad roligt!
Bara maila mig ditt namn och adress så skickar jag en bok så fort jag kan. Jag skickar med en faktura på 30 dagars betalningstid.
Mailadress: jonathanmamma@hotmail.com
Vänliga hälsningar
Anna

 
Ingen bild

Maria

18 oktober 2011 18:32

Hej!
Hur kan man börja jobba med kommunicerande samspel med ett barn på 1 år?
Hon härmar inte o samspelar inte särskilt mycket.
Har du några matnyttiga tips?
mvh Maria

Anna

19 oktober 2011 09:10

Hej Maria!
Det går absolut att börja jobba med kommunicerande samspel så snart som möjligt. Om du mailar mig din adress till jonathanmamma@hotmail.com så skickar jag dig gärna material om detta! Jag har fått tillåtelse att sprida detta till andra föräldrar som behöver hjälp. Gå också gärna in på www.appelklyftig.com/samspel och läs om metoden på svenska.

Det första du kan göra är att:
1. Härma de ljud och rörelser ditt barn gör.
2. Låt bli att fråga
3. Översätt hans ord/ljud till svenska (om hon gör ett ljud härma det och lägg till ett riktigt ord - som dadda och pappa
4. Vänta – invänta respons
5. Ignorera negativa beteenden (alltså om barnet kastar en leksak eller slår/biter vänd på klacken, säg inget och gå därifrån - fungerar såååå bra på Jonathan)

Stor kram
(och glöm inte att maila så kopierar jag och skickar det jag har gällande kommunicerande samspel)

Anna

 
Ingen bild

M o P

18 april 2011 21:23

Hej Jonathan!Längtar du till Påsk?Tror du att du får några stora ägg då?

Anna

18 april 2011 22:31

Jag har inte hunnit förklara det där med påskägg ännu ;-) Han hälsar säkert! Nu har han somnat - i egen säng.... Helt fantastiskt!
Kram

 
Mib

Mib

20 mars 2011 12:44

Hej jag har en liten nyfiken fråga om IBT. Ser du några nackdelar med den träningen, något som inte känns bra eller nånting som inte funkar. Eller kanske att du tänker att det funkar för att ni gör på nåt speciellt sätt och det inte hade funkat annars?

http://mibfilosoferar.blogspot

Anna

20 mars 2011 15:22

Jag tycker det finns nackdelar med IBT precis som med alla metoder. Sedan är det ju beroende på hur man hanterar metoderna. Jag tycker inte att IBT är bra på socialt samspel och konversation - att bolla ord och hålla igång en konversation t.ex Jag tycker inte heller att bordsträningen är sååå viktig som vårt team tyckte. Jag körde mer lekträning med IBT-övningar, vilket gör det roligare för barnet också - förutsatt att han/hon är där i sin utveckling.

Jag hämtar också inspiration och läser mycket om andra metoder - det finns alltid något man lär sig av och som inte funnits med bland de andra. T.ex läste jag om Son-Rise i slutet av sommaren och lärde mig ett par saker där också - se blogginlägg http://annahelena70.bloggagratis.se/sok/text-levy/

Just nu läser jag om Floortime.

Överlägset bäst gällande att utveckla språk/tal/kommunikation är fortfarande Kommunicerande samspel (Communicating Partners) för mig.

Hoppas det är svar på din fråga??

Kram
Anna

 
Linda S

Linda S

9 mars 2011 19:15

Har du tips på bra material för att träna prepositioner?

http://21.appelklyftig.com

Anna

15 mars 2011 15:31

Hej Linda!
Jo det har jag! Skannar in det och skickar till dig. Sedan finns det ett jättebra spel, katten. Det är eg. en katt som är inuti, framför, bakom etc en väska. Det är jättejättebra och som man lätt kan göra själv om man har litet tecknartalanger :-) Återkommer/publicerar på bloggen.
KRAM

Tyvärr har Jonathans resurs lånat allt material för de hade utvecklingsdag på skolan igår om barn med särskilda behov. Därav att jag inte återkommit med svar till dig. Så snart jag fått tillbaka materialet så ska jag skanna in litet och lägga ut!
Kram
Anna

Presentation


Bloggen handlar om autism och IBT, intensivträning. 2010 gav jag ut Boken om Jonathan, en lång väg till diagnos autism
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9163371634

Fråga mig

26 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2017
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Annas Gästbok

Följ bloggen

Följ annahelena70 med Blogkeen
Följ annahelena70 med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se